Fortsättning på gammal nu??

Jo, jag glömde ju att berätta att det hörde till saken att jag dessutom gick försiktigt in på en optikaffär i går i Nyköping. Jag passade på att smyga dit när Olivia var på Ginatricot och provade lite kläder och jag inte orkade stå och vänta i affären.
Jag gick runt lite i gallerian och "plötsligt" var jag på väg mot en monter med glasögon när jag kom på mig själv med att jag hade faktiskt gått in i en affär för GLASÖGON!!!
Jösses, vad bråttom jag fick ut därifrån. Jag vände mig snabbt om och kollade så ingen såg mig som känner mig...nej då kusten var fri...Puh!
Så kom jag på att Olivia kunde ha sett mig!!! Vad skulle jag svara henne om hon undrade vad jag gjorde där??!!
- Mamma, nu är jag klar, hörde jag bakom mig en glad röst som sa.
Jag vände mig om o där stod Olivia med kassar i händerna och undrade om vi skule gå och titta på en present till mig inför min födelsedag! Vad gullig hon är!
Tänk om hade sett mig!! Då vet jag att hon hade sagt:
- Mamma, nu är du verkligen 40 år eftersom du går och tittar på glasögon! Det har ju du alltid sagt att du ska fixa när du blir förtio. Och det är ju dags nu!!
Jag ville inte bjuda på det så vi gick istället och tittade på smycken och klockor. Det kan man ju ha oavsett ålder. Fast jag måste erkänna att det var en mysig känsla att gå där med min 12 åring och känna

Gammal nu???

I går kände jag det faktum att min ålder avslöjar att jag är på väg att bli medelålder på riktigt...

Jag hade fått en kallelse till mamografi i Nyköping och Olivia följde med mig. Det var skönt att ha henne med - då kunde jag hålla syftet med mitt besök på mamografin på håll...Hon underhöll mig bra men jag känslan av att jag är på väg in i en "ännu äldre period" i mitt liv kom över mig! Det var liksom oundvikligt!
När vi sen åker ner på stan och handlar lite så provar jag olika mössor och retas lite med Olivia inne på Vero Moda. Hon skrattade och skämdes över mig, fast vi var helt ensamna i butiken o ingen såg...Pinsam mamma utan att någon ser mig hur hänger det ihop? Jag ska passa på att erkänna att jag provade alla tuffa mössor som de yngre tjejerna använder. Ni vet de där med längt "släp" av toppen av mössan som hänger ner lite från huvudet ner i nacken? Olivia asgarvade....
Jag kunde inte låta bli att kommentera tjejer som gick förbi vårt bord när vi satt och fikade. Jag satt länge och funderade över varför jag har den uppfattningen jag har kring detta med t-shirtar och leggings utan kjol eller shorts. Till slut frågade Olivia och jag kände att det får bära eller brista....
Jag sa min åsikt och att det ser ut som att tjejerna har glömt att klä på sig kläderna när de går omkring med skor, leggings, kort t-shirt och lite längre linne under och sen bara en jacka över och en mössa på huvudet.
Olivia visste ju redan vad jag tyckte men jag sa det i alla fall. Hon skrattade och sa att jag var gammalmodig.
Gammalmodig?? Är jag?? Herre gud, när jag växte upp på 70-talet var det inte tal om att mamma hade låtit mig gå ut i kalas byxor (stumpbyxor på den tiden) utan kjol eller byxor. Hur kan unga tjejer idag gå ut på det här sättet?? Jag förstår det inte....
Olivia garvade och jag med...vi båda var överens om att jag inte hänger med...Fast det måste ju vara billigare att skippa kjolen tänkte jag där jag satt...kanske det är därför modet ser ut så här med kort kort t-shirt som går ner strax under stjärten på tjejerna??
Kanske det är min ålder det är fel på???

Äldsta dottern i Danmark och de yngre på disco

Nu har så Ellinor kommit iväg till Danmark med sin "tvilling" Lovisa. De åkte med Lovisas pappa Anders efter skolan igår. Jag var upp till Sebastians lärare o pratade och missade tjejerna på parkeringen. Men jag hade ju fått en kram på morgonen av Ellinor så det fick väl räcka tänkte hon säkert innan hon åkte...hon är inte den ungen som jagar sin mamma för att få kramar precis...så jag fick skylla mig själv att jag missade henne. Hårt!
De är framme i alla fall efter 90 mil i bil. Jag läste hennes blogg nyss och hon skrev för min o Pers skull så vi kunde vara lugna. Gulligt av henne...hon känner sin mamma och vet att en liten hälsning gör mamma lugn o glad.
Fredags kvällen innehöll disco för Vanessa och Sebastian på Frejaskolan. Ellinors klass hade fixat med discot o Ellinor var inte där... Jag och faster Peny och kusinen Lova åkte dit och hämtade Sebastian. Barnen hade super kul o var nöjda med sin kväll.
Klassen hade verkligen tänkt på att ordna det bra för alla ungar som var där...de hade smink och såg till att måla dem som ville (halloween), musik och ljudutrustning o ljus...en pappa som är fotograf var där o tog gruppbilder på de ungar som ville o lägger ut dem på gnestabilder.se...varje barn som betlade inträde fick tala om vilken klass de kom ifrån o vilken skola (vad ska de med det till undrar en nyfiken mamma...) och det var tävlingar o dans hela kvällen med godis och läsk försäljning.
Kort sagt; en bra anordnad discokväll för Gnestas ungar.
Halva klassen hade disco i Björnlunda för barnen där och det gick säkert lika bra för dem.
Olivia överraskade med att komma hem i går från sin pappa - helt otippat och Sebbe blev överlycklig!!! Helgen räddad för honom...och för mig...