Barn o utbildningsnämnd igår måndag

Dagen i måndags var en märklig dag...först ettan som blev en tvåa och som gjorde att jag kom väldigt försent till jobbet (alltid ute i sista minuten dessutom). På eftermiddagen ringde det flera gånger till mig på jobbet och när jag fick ett samtal vid 15.30 tiden undrade jag lite irriterat vem av barnen det var den här gången...!!
- Hej Alexandra! Vi har nämnd nu och undrar var du har tagit vägen!
Men jösses!!!! Jag hade glömt bort nämndmötet kl 14 - hur är det möjligt?? Det har inte hänt tidigare, ever! Men någon gång ska vara den första.
Som tur var hade vi det lugnt med barn i måndags på Skutan o mina förstående kollegor skrattade bara o sa åt mig att åka på en gång. Det var som om de kände igen något med hela situationen - jag undrar vad..?
Så jag kommer in tassandes när nämnden lyssnar på en konsult Lena Månsson som pratade om sin lokalutredning hon hade gjort på alla skolors lokaler i kommunen. Jag bad en stilla bön innan jag gick in att det skulle finnas en stol ledig nära så jag slapp gå igenom hela rummet - det gjorde det!!
Jag slog mig ner o började skriva, tills förvaltningschefen säger att vi får alla power point presentationer i efterhand - tack för den! Där satt jag o skrev för brinnande livet för att förstå vad saken handlade om.
Vad jag kunde förstå av det som sades så lider vi ingen brist på lokaler i våra skolor i kommunen, rektorerna har fått förtroende för lokalsituationen och den lokalplan som skall göras för skolorna är ännu ej klar. Nämnden skall också involveras - framöver. Spännande!
Ja ni...jag missade tyvärr Karina Solax Stridh (genuspedagog och jämställdhetsstrateg i kommunen) som hade hållt sitt anförande innan jag kom - synd.
Karina är alltid lika underhållande o spännande att lyssna på och jag är ite nyfiken på hur hennes arbete fortlöper i kommunen. Hon håller nog som bäst på med upplägget kring utbildningen av kommunens politiker. Hon ska utbilda oss i jämställdhetsarbete!!
PÅFYLLNING kallas det...
Mycket intressant...
Vidare fick vi lite information om kön till barnomsorgen i kommunen och att det slutar förhållandevis väldigt många barn i våra förskolor till hösten då 5-6 åringarna  börjar i förskoleklass. Än så länge så står det inte lika många i kö som det slutar - is i magen gäller, varje år.
De föräldrar som vill ha in sina små i augusti har inte alla ansökt om plats ännu det räcker att man gör det fyra månader innan man har behov av en plats för att man ska vara garanterad enligt den lag vi har i Sverige. Så vi sitter lugna i båten...det kommer att fyllas på med barn men hur många är än så länge osäkert. Det visar sig i april, maj.
Det oroar mig inte alls för erfarenheten visar att det alltid tillkommer barn i slutet av vårterminen precis innan semestrarna så sitter vi i förskolan med de sista placeringarna o sliter vårt hår för att få in alla som vill in till hösten.
Jag gungar vidare in min Skuta på Sjöstugan tills det blir dags för att gunga över Frösjön till hösten...

Ettan som blev en tvåa del 2

Jag hoppar ur bilen o hämtar väskan i baksätet. Tar upp plånboken och letar efter körkortet och visar det för polismannen. Jag låsas hela tiden att Ellinor haft sitt bälte på sig o säger ingenting.
Jag sätter mig i bilen igen och den trevliga polismannen med en viss auktoritet ber mig blåsa i ett rör för att kolla om jag var alkoholpåverkad...två gånger..!? Hm...

Sen säger han:
- Du besiktigade din bil för någon månad sen va?
- Jaa....!??? Det stämmer..
- Kan du provbromsa lite så jag får se om du har lagat glödlampan till ditt vänstra bromslyse? bad han mig vänligt men bestämt.
Hur kan han veta det, tänker jag samtidigt som diverse svordomar flyger igenom mitt huvud då jag bannar min slarvighet som nu avslöjas - av lagen him self! Åh, såååå pinsamt!
Jag bromsar på uppmaning, snäll o lydig som jag är...
- Hörrö du, säger sen den vänliga polismannen o kommer tillbaka till mig. Du fick en etta på besiktningen men eftersom du inte har åtgärdat felet så blir din ett nu en tvåa. Du ska få det på ett papper också.
Jag börjar ursäkta mig o svarar så lugnt jag kan att jag den här veckan ska till verkstaden o få min bakspegel utbytt och andra diverse små saker...(skulle ha varit där för flera veckor sedan) så jag drar till med att jag samtidigt hade tänkt byta glödlampan till bromslyset (vilket jag fullständigt  hade glömt bort).
Tror ni han godtog det?
Nej, inte alls.
Han flinade och sa:
- Då kanske den bilverkstan kan ta bort din tvåa också...Ha en bra dag! Hej då!
Jag åkte de sista metrarna till skolparkeringen o höll på att svimma av skam! HUr hade jag kunnat glömma glödlampan till bromslyset???

Ettan som blev en tvåa del 1

Hej mina vänner!
Igår hände något som jag aldrig hade upplevt förut. Jag kom åkandes upp till skolan med hela bilen full av barn - brukar känna oss som FAB 5 när alla hoppas ur på parkeringen. I alla fall...
När jag svänger in på sista gatan, 30 sträcka, står det en rad med polisbilar och en polis som vinkar in alla bilar en efter en...Jag kände mig sååå cool med vetskapen att jag nyss hade haft bilen på service, inte druckit någon alkohol på hela helgen, bra däck på bilen. Jag hann tänka tusen tankar när jag plötsligt hör bakom mig:
- Ellinor, du ska nog sätta på dig bilbältet.
Jag höll på att dö på fläcken! Bredvid mig i stolen sitter min äldsta dotter o sätter på sig bältet! Jag tappade nästan andan av chocken att Ellinor åker utan bälte och att jag inte hade lagt märke till det!!
Och där står tre polisbilar o massor av poliser!! HJÄLP!!
Jag utbrister till Ellinor:
- Ellinor är du galen???? Varför har du inget bälte på dig???
Hon ler lite små chockad och spänner fast sig.
- Om vi får böter ryker dina tusenlappar, Ellinor!
Leendet försvann direkt och hon frågar chockad:
- Tusenlappar?????
Polismannen som kommer fram ser väldigt trevlig ut, äldre och artig...
- Jaha, hann jag tänka snabbt...nu gäller det att få detta att se trovärdigt ut, men hur då?