Åh, nej...allt bra på samma gång...

Varför kommer allt positivt på en gång...?? Jag vill få det i lagom dos...så jag hinner njuta och ta del av allt det roliga för att få det att räcka så länge som möjligt!! Känner ni igen er? Eller är det bara jag som tänker så här?
Läs här:

Idag läste jag på min mail att vi alla inom förskolan/skolan i Gnesta är inbjudna till en föreläsning måndagen den 7 november kl 17-19 på Elektron i Gnesta. Vi ska lyssna på en föreläsning om Regnbågsfamiljer!!!
Vad roligt - äntligen!!!

Jag som har sökt mer information om Regnbågsfamiljer, letat och frågat mig runt för att öka kunskaper om kring vårt projekt OLIKA-LIKA på Björkbacken.
Jag blev inspirerad på Pride festivalen att vilja veta mer och startade lite efterforskningar utan så stort resultat.
Så kommer det en föreläsning som krockar med min Ledin kväll med mamma!!!!
Tänk om det är obligatoriskt????? Kollegan Ulla frågade i dag om jag visste...
Jag svarade att det var något annat den dagen som skulle hända...vad var det nu igen??
Jag funderade men kom inte på det eftersom jag hade tio springande 1-åringar runt benen. Hade annat att tänka på just där och då än vad som skulle hända måndagen den 7 november!

Men för en stund sen slog det mig!!!
Herre min gud - biljetterna till Tomas Ledin konserten!!!
När skulle de hämtas ut??? Jo, ikväll innan kl 20 på Pressbyrån!
Skynda skynda!!!

- När var konserten frågar sambon?

Det var då i den sekunden jag kom på det - samma kväll som föreläsningen om Regbågsfamiljer!!!
Maximal otur!!! Varför två roliga saker samma kväll????

Förstår ni min frustration?? Tänk er att vilja två saker så mycket och vara brinnande engagerad och så måste du välja eller rent av (som i mitt fall) avstå det ena för det andra...!!! Hata att det infaller samma kväll...

Inget att göra åt... tror jag ska be någon att videofilma...tror att de kanske inte vill det men fråga kan man ju göra...eller hur?
Karina Solax - i morgon får du ett mail av mig...!

Tänk om Ulla säger i morgon att det är obligatoriskt att delta på föreläsningen - nej, nu sticker jag till Pressbyrån o hämtar mina biljetter.
Jag tänker inte missa Ledin - inte ens för en föreläsning om Regnbågsfamiljer!! No way!

Kramar
Alexandra som nynnar på melodin.... "sommaren är kort...det mesta regnar bort...."

Fick ett brev idag...


Brevet var stort och jag funderade en stund innan jag öppnade - vem kunde det vara ifrån?


Jag hade glömt...men för några veckor sedan gick jag in på OCD-föreningen Ananke`s hemsida för att att skaffa mig mer information om tvångsyndrom och OCD. Det var alltså från dem brevet kom!!
Vad roligt - att få brev om något som är mycket intressant och som jag vill förstå och lära mig mer om!

Jag har redan beställt flera broschyrer, böcker och årsberättelser från föreningen. Jag vill veta så mycket som möjligt - måste veta mer - vill hjälpa...vill förstå...Det är så svårt att stå bredvid och inte kunna göra något...!!

Var nyss inne igen på hemsidan och läste ännu mer. Länkades vidare och hittade även OCD-Center`s hemsida. Jätte bra - visste inte ens att de fanns!

OCD föreningen jobbar mycket med att sprida information, ordna stödgrupper och ge ut publikationer. En mycket läsvärd hemsida som jag vill tipsa om ifall ni vill veta mer om tvångsyndrom och OCD. Jag ser gärna att ni läsare som känner någon med OCD hör av er eller om ni liksom jag vill veta mer eller vet var närmaste lokalförening till Ananke finns.

http://www.ocdforbundet.se/ 

 


http://www.ocd-centret.se/v2/se/index.htm

En annan gång ska jag berätta om varför jag är medlem i OCD förbundet och varför det är viktigt för mig att få mer kunskaper. Men det tar vi när tiden är mogen...jag tror det kommer att ta tid...
Vi är många som vill veta och förstå för att kunna hjälpa. Det är jätte viktigt för mig att .... mår bättre och får den hjälp hon behöver. Vi står i startgroparna och jag har förstått att vi måste lära oss mer för att framtiden ska bli så bra som möjligt - för oss alla men mest för... 

Kramar
Alexandra

Sjunga i kör?

Roligt sms idag...tänk vad det kan väga upp mot tråkig föreläsning och trista mail!

När jag sömnig satt på en föreläsning idag fick jag ett ljudlöst sms från en kompis i Gnesta. Jag var för nyfiken för att inte läsa! Det fick mig på så bra humör!
Jag svarade tillbaka och undrade om hon hade läst mitt inlägg på bloggen som handlade om mitt tidigare liv som sångerska. Det hade hon!!
Jag hade precis innan kollat mailen via mobilen på uppmaning av min käre sambo och fått veta en tråkig sak (som skulle visa sig inte vara helt sant) samtidigt som jag tog en godis till för att höja sockernivån i blodet för att inte somna!
Nyfiken och en aning nedstämd öppnar jag trots allt sms:et och läser att Maria undrar om jag vill följa med och sjunga i kör via kyrkan där hon jobbar. ATT JAG VILL!!!
Men jag kan inte: läsa noter och jag kan inte ta en ton.
Men jag kanmelodier och hundratals (nu tar jag i..)texter på olika sånger...schlagers, psalmer, barnsånger, dansbandslåtar, klassiska visor ja...säg vad jag inte kan...Hahaha....tror jag ja...!

Jag blev typ (som barnen säger) fett glad! Alltså vilken rolig grej...sjunga i kör.
Det har jag pratat om så många gånger men aldrig kommit till skott.
Med tanke på att jag i mitt tidigare liv har varit sångerska så blir det nog inga problem...*ler* hänger ni med...?
Maria ska forska vidare om tid och dag i veckan som kören ska träffas. Det gäller ju att det passar med vardagspusslet och alla i familjen.
Jag lär få anledning att återkomma till ämnet...
Kramar
Alexandra