Bildbomb sommaren 2012


En regnig men mycket rolig sommar 2012.
Vi har haft möjlighet att träffa många släktingar och familjemedlemmar som vi annars inte träffar till vardags, vilket har gett energi och mycket kärlek.
Dock hade jag önskat ha haft möjlighet att träffa våra vänner mer och att Gus och jag hade fått göra vår egen resa - men det går "fler tåg". Vi är så tacksamma att vi får de här åren med barnen.
Det har varit vår första sommar då vi inte alls har varit tillsammans hela familjen samtidigt en enda gång på semester. Alla tre tjejerna har blivit äldre nu och spenderar sitt sommarlov med sina vänner och gör egna resor runt om i hela Sverige men även utomlands. Jag har saknat dem alla tre vissa perioder då ingen av dem har varit hemma...oftast har en eller två kommit hem och de har rest om varandra men de lyckades pricka in några gånger då vi bara hade Lito hemma...
Tur att vi fortfarande i några år har vår lille man kvar hos oss innan det är dags även för honom att semestra utan föräldrar och syskon!
Kort och kort; sommaren 2012 blev lika skön som vi hade tänkt oss!
Kram
Alexandra

Uppmuntran

Den här lappen låg på köksbordet min första arbetsdag när jag vaknade på morgonen.
Min dotter Olivia hade gjort den efter att jag hade somnat kvällen innan och lagt den där så jag skulle bli peppad och mindre orolig över mitt byte av arbetsplats.
Två veckor har nu gått och vi har inte kört i gång på allvar ännu eftersom vi precis har börjat med inskolningar av nya barn. Men när vi kör i gång på "allvar" så kommer det säkert finnas något inlägg om vårt arbete på Brolunda.
Idag är det lördag och jag samlar kraft och tittar på sommarbilder för att få en känsla av att ledigheten inte är långt bort bakåt i tiden även om det känns så ibland.
Kram
Alexandra

Nytt jobb - nya utmaningar, för oss alla!!

Tar mig upp ur soffan efter en spännande och rysligt rolig handbollsmatch med Svergies herrlandslag i OS mot Ungern.
Ska försöka få till ett blogg inlägg med fina beskrivningar av min första arbetsvecka.
Jag började mitt nya jobb i Södertälje i måndags - INTENSIV dag nr 1. Hem och middagen stod på bordet som familjen lagat. Vilade o sen hem till Malin o fika. Saknade henne idag så det värkte i magen - min kära Björkis kollega!! Hem och SOVA!!
Tisdagen INTENSIV dag nr 2. Pendel o buss och hem till pannkakor av Vanessa. Sen SOVA!!
Onsdag åter en INTENSIV dag nr 3. Samma upplägg dvs hem och middagen är serverad av Gus och Sebbe. Efter det SOVA!!
Torsdag dag nr 3 - fortsatt INTENSIV dag och när jag komemr hem äter vi tillsammans och sen SOVA!
Fredag dag nr 5. Slutar kl 14 och är hemma kl 15...
Underbart att komma hem och familjen o jag blir lika glada att se varandra så tidigt en fredag efetrmiddag. JAG fixar smaskig middag åt familjen tre olika sorter så alla fick det de ville ha - ville visa min tacksamhet för att de varit så snälla och ställt upp på mig den här veckan.
Börjar få ont i magen av oro inför skolstarten bara...hur ska lille S klara sig själv på morgonen med tanke på hur morgontrött och sur han kan vara...??!! Hemska tanke! Men nu är det dags att släppa lite och låta honom få ta mer ansvar en bit i taget och växa med uppgiften.
Möte med skolan snart...hoppas jag! Och IFO...Jörgen ska hjälpa oss och backa upp den lille o läraren så mkt han kan.
Ska skriva ett inlägg senare om ett beslut som rektorn har tagit mot Gus vilja om placering i särskild undervisningsgrupp. Får man göra så som rektor? Ja, det får man säger Skolverket men det är inte att rekommendera...budjet lösning för rektor och nitlott för lille S. Gnesta kommun - vad har ni för policy kring särskilda undervisningsgrupper?? INGEN ALLS!!!
Kram
Alexandra