Min eftermiddag - stress hem!

Efter jobbet trött och skyndar till affären och sen snabbt hem. Ingen längre sträcka dock... 5 min! Hör redan på parkeringen från vår balkong att det händer något. Jag ropar på Mr Lito och han svarar. Arg är han! Jag ropar att han ska stanna och att jag är på väg. Ringer direkt upp till lägenheten med lurarna i öronen o han svarar...arg på en av sina systrar. Jaha...! Han har retats och hon har gett tillbaka - konflikten i full gång! Så...! Prata lugnt i telefonen med honom samtidigt som jag packar ihop alla matkassar, går in och han möter mig i dörren aningen lugnare. Stora syster tittar ut genom rummet och utbrister i försvar när han skyller på henne: - Aaaja, men vad gjorde du då? Så där ser min eftermiddag ut efter jobbet. In och laga middag till två hungriga barn, samtidigt som Mr Lito hjälper till med varorna o fixa middagen. Prata o lugna men samtidigt banna. Inte okej att bråka och retas! Får ett meddelande av en kompis som ber mig sätta på kaffe för snart står hon utanför dörren och vill berätta något roligt! Här går det fort i svängarna... Härligt - avkopplande och mysigt! Lugna barn och lugna vuxna! Kvällen tar vid! Kram Alexandra

Bilder

Nu har jag lyckats ladda upp lite bilder från den 26 april då vi var på OCD konferensen!
 
 
Panelen efter filmen "Mamma jag håller på att bli knäpp". En mamma till en av flickorna i filmen plus tt annat barn, Johanna och hennes pappa från samma film. Många frågor från publiken och de försökte svara så gott de kunde. Johanna mår bra av djur likaså många andra barn med OCD. Olivia och jag nickade o tänkte direkt på hennes önskan av en liten "terapi-vovve". Kommer ett eget inlägg om betydelsen av djur för barn med OCD.
 
Härlig byggnad
 
Foalén i pausen - försäljning av diverse litteratur och utdelning av gratis information
 
 
 Olivia o jag lunchar i ett fönster på Musikaliska med härlig utsikt
 
 
Karin Holmgren Melin psykiatrisköterska vid OCD teamet i Göteborg berättar som sin studier om ungdomar med OCD
 
Power point från Karins föreläsning
 
 
Kontaktuppgifter till Dr Gail
 
 Olivia skriver på engelska när hon lyssnar på Gail Adams föreläsning "OCD - in school"
 
Dr Gail Adams
 
Paneldebatt med Skolverket, SKL, fackförbundet Skolpsykologerna, deltagare ifrån en annan film från OCD-
förbundet, initiativtagare till föreningen Ananke (numera OCD förbundet) och föräldrar.
Här fick jag för första gången höra talas om "pysparagrafen" - eget blogg inlägg framöver.
 
Liv Fischer Andersson med familj avslutar dagen
 
Kram
Alexandra
 

Egen tid

Kom hem från jobbet tidigt. Pratade lite med barnen o kollade posten. Tog en dusch o satte mig vid datorn. Jobbade o bloggade och pratade med kompisar. Vad mycket värt...egen tid! Tid i sängen för mig själv med datorn i knät o bara vara.
Nu ska jag fixa kaffe så Gus o jag kan dricka det när han kommer från jobbet.
Vardags lyx...!

Kram
Alexandra