Kommentarsfältet öppet men slutet

En del bloggare publicerar sina inlägg och andra gör det inte... Jag tillhör dem som inte gör det vanligtvis. Men några små kommentarer har blivit publicerade och jag förstår inte varför.
 
 
Idag har jag fått många väldigt fina kommentarer på mina senaste inlägg och det gör mig glad. Men det gör mig mindre glad att se några små kommentarer har lyckats komma ut offentligt. Det vill jag inte och därför har jag tagit bort dem med respekt för dem som skriver så fint till mig. Inga hemligheter alls men jag försöker hålla dem för mig själv av respekt. Det finns många fina kommentarer som inte visas och som är privata, som andra inte behöver ta del av. Jag har gått igenom dem alla, det tog en stund... Men nu har jag tagit bort de som har legat öppet och "gömt"  dem bland alla de andra dolda kommentarer i säkert förvar...
 
Fortsätt kommentera och hör av er. Jag svarar så fort jag kan och jag uppskattar era fina ord men även era frågor.
 
Kramar och tack för alla kommentarer!
Kram
 
Alexandra

Människor med hjärtat på rätta stället

 
Igår träffade jag dem...idag träffade jag dem också...dessa fantastiska människor med hjärtat på rätta stället.
 
Jag tänker på dem som bryr sig om andra utan förbehåll. Jag menar de människor som hjälper andra, stöttar andra och finns för andra. Inte bara i ett samtal utan "på riktigt"...i vardagen och som ett "verkligt" stöd. Jag är omgiven av människor med hjärterum. Mina barn är omgivna av människor med hjäratat på rätta stället. De finns där, ett samtal bort men även fysiskt närvarande och mentalt nära.
De finns inte i överflöd. De där människorna med hjärterummet för andra.
Dock finns det även människor som jag ibland uppfattar som fullkomligt hjärtalösa. Då behövs dessa människor med hjärtat på rätta stället ännu mer...
Om du har hjärterum - har du ett samvete då? Eller är det enbart hjäratat som styr? Eller har du ännu närmare til samvetet då?
Om du inte har hjärterum - har du inget samvete då?
 
De människor jag har i mitt liv med hjärterum har jag kommit nära pga tiden och omständigheter. De finns inte självklart i ens liv. De upptäcker man när de bekänner färg. De visar med hela sin kärlek och sin omtanke att de är människor med hjärterum. De ger utan förbehåll, de kräver inget och de har plats i hjärtat för fler än sig sjäva o sina närmaste. De bjuder av sin kärlek och ger av sitt liv.
 
Dessa människor - dessa hjärtan! Tur att Ni finns när motsatsen skadar, då läker ni och plåstrar om. Utan er skulle blod och tårar flöda. Utan er skulle många fler känna ensamhet och sorg. Ni finns utan att ni vet att det ni ger är hjärterum.
 
Tack för att Ni finns, tack för att ni älskar och tack för att ni visar barnen att hjärterum finns. Tack!
 
Kram
Alexandra
 

Beslut

Ibland behöver vi ta viktiga beslut. Ibland kan beslutet handla om dig själv och ingen annan men ibland kan beslutet innefatta fler än dig själv. Vissa beslut handlar inte alls om dig utan om helt andra människor.
 
 
Jag har länge haft tankar på ordet beslut. Vad betyder ett beslut? Kan man ändra ett beslut? Kan man ta bort ett beslut? Eller kan man ta ett beslut och veta att det är ett rätt beslut innan det är fattat?
Livet innehåller så mycket beslut och många gånger skall besluten tas med syfte att det ska bli bättre. Men hur många gånger blir det faktiskt bättre? Hur många gånger upprepar sig detta som skulle bli bättre efter beslutet?
 
Som politiker, som sekreterare i styrelse, som förskollärare, som mamma, som Alexandra, som vän och som dotter och sambo...hur många beslut har jag inte varit med och fattat?
Beslut kan få andra må bättre men beslut kan få andra att må sämre. Beslut kan få dig själv att må bättre men beslut kan också få dig att må sämre. Hur ska man veta? Kan man veta?
 
Beslut är inte lätt och givet. Beslut är svårt och kräver tid...
 
Hur många beslut har du tagit som blivit som du tänkt dig? 
 
Kram
Alexandra