Studenttider

 
 
Snart är det dags för studentfirande för min äldsta dotter Ellinor!
 
Igår skickade hon in det stora gymnasiearbetet och tog det sena kvällståget upp till Lyckan (pojkvännen) och skulle försöka koppla av idag från studier och bara få mysa.
Pluggandet börjar gå mot sitt slut och hon ser ljuset i tunneln av inlämningar och prov.
 
Min stolthet känner inga gränser för vad denna dam har lyckats med under sin gymnasietid. Min kärlek svämmar över för denna underbara unge. Ellinor har lyckats med uppdrag, utmaningar och prestationer men framförallt har hon lärt känna sig själv under de här tre åren.
Att ta studenten är hon värd - att få bli så där firad som hon drömmer om att få bli tillsammans med familj och släkt och vänner. 
Jag kommer gråta floder när hon springer ut från skolan och jag kommer förhoppningsvis inte vara alltför stressad när studentdagen kommer. 
 
Vi ska fira henne hemma vid Sperringe och alla inbjudningar är skickade. Hon har även bjudit en person som hon inte har träffat på tolv år. Det ska bli intressant och se om han kommer eller inte...Hoppas det! 
 
Håll tummarna för vackert väder eftersom vi ska vara ute.
 
Kram
Alexandra
 

Energin försvinner till slut...

Nu är kraften slut...i alla fall för den här gången! Nu har de lyckats slå hål på vår energibubbla på riktigt - för vilken gång i ordningen vet jag faktiskt inte!
 
Att en skolledning och organisation kan vara så inkompetent och år efter år visa sin förträfflighet i att INTE skapa en skola för alla gör mig både förtvivlad och ilsken! Ur ilskan brukar min energi komma men den här gången kommer det ingen energi - det kommer bara tårar och energin försvinner med tårarna ur min kropp. Orkeslös och urvriden sitter jag och tittar på hur man skriver en anmälan till Skolverket om missförhållanden för ens barn i skolan. Hur ska man orka fylla i denna blankett? Det kommer ta flera veckor....! Har ju ingen kraft...vill hjälpa vår älskade Mr Lito - men hur??
Verkar inte hjälpa med tre möten med beslutsfattare under våren - möten vi själva kallat till. Verkar inte hjälpa med telefonsamtal med rektor på skolan - för två veckor sedan. Verkar inte hjälpa med att hänvisa till historien. Verkar inte hjälpa att hänvisa till alla utredningar och resultat av dessa. Verkar inte hjälpa att hänvisa till allt det positiva som skett det här året - de kör sin egen väg och SKITER I vår son helt enkelt! De säger att de förstår, de säger att de kan, de säger att de vet men de visar det inte!
Nu är min energi slut för den här gången IGEN, vet inte hur många gånger detta har inträffat i hans snart 12-åriga liv. Han har ett antal år kvar i skolans värld o ska det fortsätta på det här viset - då vet jag inte hur vi ska orka. 
 
En till vända på Skolverkets hemsida och ett mail till rektor och förvaltningschefen ska jag väl orka innan sömnen fångar mig...
 
Inga barn hemma ikväll - Mr Lito hos sin kontaktfamilj, de bästa av de bästa! Lovordar dem för att de finns för Lito o oss! Tack för er kärlek, tack för ert engagemang o tack för att ni är så flexibla och varma människor - exakt den trygghet han behöver! <3
 
Ellinor hos Lyckan (Petter den fine) och Olivia hos sin älskade pappa o sitt fantastiska hus - hennes trygghet o allt. 
 
Vanessa vår älskade unge - hos sin andra familj o får trygghet o kärlek.
 
Kram
Alexandra
 
 

Mysigt för de att få rå om dig men jag saknar dig

Dancing in the sky
 
Lille William, vad åren går fort... det är snart 20 år sen du lämnade pappa och mig!
Den 1 juni sitter jag vid din grav och saknar dig och vill bara hålla dig och lukta på ditt lilla huvud. Smärtan går aldrig över.
Men jag torkar tårarna och tänker att du är i goda händer med våra kära i himlen. De finns där och tar hand om dig tills vi ses igen. För mig känns det som en evighet men de som vet berättar att i himlen finns inte tiden. Där finns bara nuet. 
 
Kramar och kärlek
från mamma
♔Balochi Queen MSJ & Princess ESJ♔