Min nya sköna säng

 
 
 
 
 
En mycket trevlig kille ringde mig för en vecka sen på jobbet och sa att han var på väg hem till mig!? Det visade sig vara "lastbilskillen" från MIO som med sin kollega kom till Gnesta med ett stycke säng till mig. Som jag har väntat!! Jag blev jätteglad och fick åka hem tidigare för min fina kollega. Då är det skönt att ha nära hem...
Jag var hemma på några minuter och mötte den trevliga killen i dörren. Med sig hade han en av de mest efterlängtade saker jag någonsin har köpt! Dock omonterad men det är ju inget problem för mig - bra kvinna reder sig själv, ni vet?! En timme senare hade jag och Happy monterat sängen och stolt var jag när den stod där klar och väntade på mig! 
 
Att sängen kom just den dagen passade perfekt eftersom jag skulle ha en nattgäst som jag hade lovat skulle få sova i min säng! Ni må tro han njöt den och nästföljade natt! 
 
Så! Nu står den där; hög, svart och så skööön i mitt nya fina rum. Med 5 kuddar och 2 täcken och bara väntar på mig varje kväll. Vi (sängen och jag) skiljs åt på morgonen och jag lovar att snabbt komma hem och lägga mig igen. Vilket jag också gör...
 
Vi spenderar mycket tid tillsammans. Sängen och jag! 
 
Kram och trevlig helg!
Alexandra
 
 
 
 
 
 
 
 

Klarade hemtentan!!!

Tumblr  Study Hard | via Tumblr
 
Hemtantan inlämnad i december för bedömning och för en tid sedan fick jag svaret: GODKÄND!!
Utan kompletteringar eller anmärkningar! Gissa om jag blev glad!!!
 
Nu hamnade jag i ytterligare ett nytt läge; vilket jag älskar! Plötsligt har jag mer att välja på och genast börjar tankarna snurra. Jag har fler möjligheter att göra förändringar den dagen jag vill göra det. Ett annat yrke inom samma ämne skulle passa mig perfekt.
Eventuellt kommer jag att söka en ny kurs på 7,5 poäng så jag får en ännu bredare bas att söka jobb på. Eller så väntar jag och njuter av ledighet och det nya livet jag har utan krav. Skönt med lite lugn och ro under våren och sommaren för att sen kanske studera igen. Jag vet inte...vi får se när och om lusten faller in.
 
Jag kan om jag vill! Det räcker för mig! 
 
Kram
Alexandra
 
 
 

Bra kvinna reder sig själv

 
Tillbaka till mitt gamla talesätt - det jag hade som 20-åring när jag bodde ensam. Det håller i sig än idag. Skam den som ger sig! 
 
Jag blev påmind av flickorna för en tid sen hur de mindes en situation när vi bodde ensamna i en annan lägenhet här i Gnesta när de var yngre. Jag hade köpt ett barbord till vårt fina kök. Bordsskivan skulle monteras i väggen med skruvar och jag låg under bordet och skruvade medan flickorna höll i varsin ände. Det var en hård vägg och jag gav mig den på att jag skulle lyckas. Efter en kort stund (ivrig och otålig som jag är) hörde flickorna min frustration under bordet och såg hur upprörd jag blev av svårigheten att skriva fast bordet.
Till slut föreslog de lite försiktigt att jag skulle vänta tills Gus skulle komma, för då kunde han ju hjälpa mig. Jag hade blivit rasande och skrikit till tjejerna att jag aldrig i livet tänkte vänta på att en man skulle komma för att hjälpa mig. Jag var minsann en vuxen kvinna och kunde klara mig själv!!
Jag ville visa dem att man kan om man hjälps åt. Det behövs ingen man för att skriva ett bord för det kunde vi klara själva! Sagt och gjort!
Den ilskan gav kraft och en stund senare satt vi på varsin barstol vid vårt fina barbord som satt fast i väggen på kortänden, och jag var super nöjd!
Vad var det jag sa?
Bra kvinna reder sig själv!
 
Historien upprepade sig på jullovet! 
Jag fick för mig att jag skulle tapetsera mitt nya sovrum! Här skulle fixas och bli nytt och fint! Tapeterna hade jag haft sedan länge i förrådet och nu skulle de upp på väggen! Fram med rödvinet, tapeter, verktyg och Martin Stenmarck i högtalarna (och lite knäckebröd). Sen gick det som en dans. I alla fall tills jag kom till mönsterpassningen och att mäta våderna. Inget målarbord och ingen erfarenhet av tapetsering av en hel vägg, ensam! Men nu fick det bära eller brista. 
Tjejerna var hemma och en kompis till dem. De skrattade åt mig och sa att jag skulle sluta leka "duktig". Var det inte bättre att morfar kom och hjälpte mig? Eller Tomas? 
ALDRIG I LIVET!!! Jag skulle klara det själv. Jag behöver ingen hjälp av en karl!!
 
Jag tapetserade, mätte, låg på golvet och skar våder, limmade och klättrade upp och ner för stegen. Drog väl i mig några glas vin och jädrar så fint rummet blev, om jag får säga det själv! 
Nu står det där och lyser så fint varje gång jag kikar in. Jag kunde tapetsera! Själv!
 
Så - bra kvinna reder sig själv! Det har jag alltid sagt!
 
Kram
Alexandra