Tredje Ormen

 
Snart är Sebbe i mål...

Vi har använt Ormen som en form av belöningssystem (jag som alltid varit emot belöningar...) för positivt beteende för vår Sebbe, 10 år gammal.
För två år sedan gick jag och Gus en Kometutbildning här i Gnesta på vårt eget initiativ för vi kände att ingen uppfostran i världen kunde få barnet att "bromsa" sina impulser och gränsöverskridande beteenden. Vi började ställa oss tvivlande frågor som "Vad gör vi för fel", "Varför klarar han inte att...osv..." Hur skulle vi få pojken att följa enkla regler och få bort oönskat beteende?" osv....En förtvivlan och uppgivenhet började infinna sig...skolan klagade och vi som familj blev tröttare och tröttare...!
 
Räddningen just då (fungerar inte på allt men på mycket...) var just Komet utbildningen. Kommunen höll i kursen och vi var sex familjer som träffades en gång i veckan, kvällstid under 10 veckor.
Vi var två par, tre mammor (varav den ena hade bebis med sig varje gång) och en ensamstående mamma.
Både Gus och jag kom att längta efter tisdagarna då vi skule få träffas och få ny inspiration för att orka med vardagen.
Vi fick olika läxor och uppgifter vi skulle göra med Sebbe hemma eller reflektera över oss själva och skriva ner till gången efter.
 
Idag, två år senare har vi en kille som tycker jätte mycket om "Ormspelet" som vi döpte det till i början för att få honom intresserad och vilja prova. 
När han är klar med en Orm så efterfrågar han en ny, omedelbart. Han hjälper till att komma på belöningar, han påminner oss och kommer på uppdrag han behöver träna på. Sebastian mår bra av Ormen för den skapar kontinuitet som han så väl behöver, den är förutsägbar och han vet vad han ska förhålla sig till men bäst av allt; han får beröm och bekräftelse!!
 
Nästa gång ska jag berätta lite grundläggande kring Komet o Ormen.
 
Kram
Alexandra