Tredje Ormen

 
Snart är Sebbe i mål...

Vi har använt Ormen som en form av belöningssystem (jag som alltid varit emot belöningar...) för positivt beteende för vår Sebbe, 10 år gammal.
För två år sedan gick jag och Gus en Kometutbildning här i Gnesta på vårt eget initiativ för vi kände att ingen uppfostran i världen kunde få barnet att "bromsa" sina impulser och gränsöverskridande beteenden. Vi började ställa oss tvivlande frågor som "Vad gör vi för fel", "Varför klarar han inte att...osv..." Hur skulle vi få pojken att följa enkla regler och få bort oönskat beteende?" osv....En förtvivlan och uppgivenhet började infinna sig...skolan klagade och vi som familj blev tröttare och tröttare...!
 
Räddningen just då (fungerar inte på allt men på mycket...) var just Komet utbildningen. Kommunen höll i kursen och vi var sex familjer som träffades en gång i veckan, kvällstid under 10 veckor.
Vi var två par, tre mammor (varav den ena hade bebis med sig varje gång) och en ensamstående mamma.
Både Gus och jag kom att längta efter tisdagarna då vi skule få träffas och få ny inspiration för att orka med vardagen.
Vi fick olika läxor och uppgifter vi skulle göra med Sebbe hemma eller reflektera över oss själva och skriva ner till gången efter.
 
Idag, två år senare har vi en kille som tycker jätte mycket om "Ormspelet" som vi döpte det till i början för att få honom intresserad och vilja prova. 
När han är klar med en Orm så efterfrågar han en ny, omedelbart. Han hjälper till att komma på belöningar, han påminner oss och kommer på uppdrag han behöver träna på. Sebastian mår bra av Ormen för den skapar kontinuitet som han så väl behöver, den är förutsägbar och han vet vad han ska förhålla sig till men bäst av allt; han får beröm och bekräftelse!!
 
Nästa gång ska jag berätta lite grundläggande kring Komet o Ormen.
 
Kram
Alexandra
 
 
 

Sebbe o KOMET

 
Ni som följt min blogg genom några år vet att vi har gått utbildning i Komet. Jag kommer att skriva lite om hur vi arbetar med Ormen hemma hos oss här i bloggen och jag vill ge andra inspiration och hopp. Ormen och Kometprogramet löser inte per automatik några problem och "tar inte bort" oönskat beteende hos barnet. Komet handlar mycket om de vuxna och framförallt handlar det om ett förändrat "konfliktbeteende" för hela familjen.
 
Välkommen åter och ta del av hur vi gör hemma hos oss i familjen Pettersson-Chacon-Löfgren med ormen. Ni kommer även få läsa om hur Ormen påverkar vår vardag men framförallt hur Sebastian inspirerar oss.
 
Kram
Alexandra
 
 
 
 

Skaffa hund?

Alla föräldrar har nog i olika grad blivit utsatt av sina barn för kampanjen "Jag vill ha hund". I flera år har jag från och till hört mitt barn säga det, särskilt i samband med jul och födelsedagar. 
Visst har jag lekt med tanken och tyckt att det verkar mysigt med en liten familjemedlem med päls. Jag har många gånger funderat på det men sen slagit skaffa-hund-tankarna ur hågen med orden "Hund får du skaffa när du flyttar hemifrån".
 
Sedan en tid tillbaka har mitt OCD-kid mer o mer kommit fram till att en hund skulle öka välbefinnandet och förhoppningsvis fylla ett tomrum som är tungt. Och känslan av att alltid ha en trofast vän, någon som accepterar sin matte eller husse som de är, en liten glad krabat som ger och även skulle få en stor stor kärlek. 
 
Har någon av er där ute erfarenhet av hur det är ha OCD och skaffa en hund? 
 
Hör gärna ave r med både positiva och negativa erfarenheter...
 
Vänligen o kram
Alexandra