Ha en bra midsommar

 
Trevlig midsommar på Er kära läsare!
 
J u l i a ♔ -
 
Jag vill bara skicka en midsommarhälsning till Er som följer mig och som troget skickar fina meddelanden och glada tillrop eller stöttande kommentarer. 
Hoppas Ni får en avkopplande och trevlig dag och vi ses här på bloggen. Ska lägga upp lite bilder från Ellinors student snart o berätta lite hur vi hade det.
 
Återigen, trevlig midsommar o var rädda om Er!
Kram
Alexandra
 
 
 
 
 

Hitta sin egen balans

True that!Don't give up so easily
 
Jag får många frågor om Lilla O´s mående och hur det går för henne. Som ni vet har jag valt att berätta hur det är att vara förälder till ett barn som inte mår bra varje dag - vissa dagar fungerar bra, andra sämre. Men att veta exakt hur varje dag ser ut innan är en omöjlighet. Men genom att ha ett sätt att förhålla sig till sig själv och sitt mående så skapar det en bättre grund även långsiktigt.
 
För att min härliga O ska kunna må bättre krävs det vissa förutsättningar. Jag får till mig att lugn och ro (ingen stress eller hastiga förändringar) skapar positivitet i hennes liv. Likaså förutsägbarhet - att veta vad som skall hända, att veta och känna igen skapar lugn. Likaså att kroppen känner harmoni med lagom balans av träning och kosthållning. 
 
Genom att utesluta kolhydrater, socker och fett så upplevde O att livet kändes bättre. Det i kombination med gymbesök, löprundor, långpromenader med Happy, boxning och mycket vila skapade ett välbefinnande som inga mediciner eller psykologer kan komma i närheten av. 
 
Att ha fina vänner i sin närhet som förstår och stöttar är avgörande för hur dagen skall kännas. Att inte alltid känna efter utan köra eller dra sig undan kan också ge det kroppen och hjärnan behöver. 
 
En viktig faktor är kärlek och gemenskap - att känna harmoni med familjen. 
 
Att alltid prata om hur man mår skapar också tror jag, ett dåligt mående. Att alltid tänka på sig själv utifrån frågan "Hur mår jag idag?" gör att man lätt analyser och glömmer bort vem man faktiskt är. 
 
Finns inga självklarheter, finns inget recept eller facit och det finns ingen som kan veta eller säga till någon annan hur dene ska göra - var och en måste hitta sin balans! Det är inte lätt och det kräver oerhört mycket men balansen...den finns....
 
Kram
Alexandra
 
 
 
 
 

Att aldrig känna sig som nr 1

Ni som följer mig här vet att jag har en dotter som också skriver blogg. Hon har skrivit ett inlägg som jag upptäckte häromdagen som jag tycker är slående och aktuellt för hur man kan känna för en person som ska stå en nära men som väljer något annan - varje dag hela ens liv.
 
http://pdotter.myshowroom.se/vara-valet-nummer-tva/
 
DSC02588
 
Ellinor min fina blivande student - på tisdag ska du springa ut på Medborgarplatsen och skrika och gråta av lycka - då är tre år slut och du har din examen! Tårar av glädje! Jag gråter av stolthet och av glädje för din skull. 
 
Mitt i glädjen och lyckoruset är jag ledsen för din skull, att den person som ska stå vid din sida och hålla tal för dig, väljer att inte göra det. Det gör ont i dig och jag ser andra tårar på dina kinder - men jag kan inte göra någonting alls.
Maktlösheten är återigen min totala fiende - makten finns hos någon annan hur mitt barn skall må och jag kan bara finnas vid hennes sida och torka hennes tårar. Jag har själv gråtit många gånger av samma anledning för flera år sen och nu ser jag samma smärta hos min dotter, den känslan går inte att beskriva. Jag har inte ord...
 
På tisdag ska vi fira, gråta av glädje och uppskatta alla våra vänenr och fina familj. På tisdag min älskade dotter ska vi inte känna sorg eller besvikelse - på tisdag smäller det och då äger du din dag och du äger din framtid! Jag finns där vid din sida - varje dag för resten av ditt liv, av kärlek i evighet!
Amen!
Mamma<3