Invigning av Förskolan BjörkbackenPå Gnesta kommuns hemsida kan man idag läsa följande:

Den 30 november 2010 klockan 15.00-17.30 är det invigning och öppet hus på Björkbackens förskola, som finns på Dansutvägen 30 i Gnesta, vägg i vägg med Dansutskolan.

I augusti 2010 flyttade barn och personal från Furulids och Gullvivans förskolor äntligen in i Dansutskolan som planerats för så länge.
Det kommer att serveras lite mingel-snacks och Barn- och utbildningsnämndens ordförande Inga-Lill Fredriksson invigningstalar kl. 15.30.

Varmt välkomna!

Jag ska alldeles snart gå dit och hälsa på och önska dem fortsatt lycka till i sitt arbete! På fredag ska jag ha min tredje luciasamling med tecken som stöd hos dem tillsammans med teckendockan Max som är döv.
Ett super kul arbete jag har just nu som förskollärare med specialpedagogisk inriktning mot förskolorna i ett projekt. Som en del i detta är jag på Björkbacken på fredagarna o har sångsamling på tecken.

Om jag har tur hinner jag byta några ord med min kära partikollega Ingalill idag mellan tuggorna på snacks och hennes invigningstal. Sen kallar arbetet igen.

//Alexandra

Det blev...

..inte den nämnd jag har suttit i under mandatperioden som gått! Det blev en annan nämnd! I går togs beslutet i KF och det står klart vad jag ska göra!

Därför tackar jag Barn och utbildningsnämnden för de fyra åren som jag fick äran att vara suppleant för Centerpartiet i en allians majoritet. Tack Ingalill (c) och alla politiker i nämnden oavsett färg - för ett bra samarbete!
Tack förvaltningschefen Mona Elveskog för din sakkunighet och dina raka svar.

Fyra riktigt lärorika år med många bra diskussioner. Inte alltid tyckte alliansen och de röd/gröna likadant i alla sakfrågor. Inte minst om vi ser tillbaka i frågan om skolorganisationen i Gnesta kommun.
Dock kan vi hittills se att det var ett beslut av ansvar från politiker håll och ett beslut som eleverna gav godkänt för när flytten väl hade blivit av. De som hade svårast för den nya organisationen var nog kvarvarande lärare och föräldrar i ytterområdena i Gnesta.
De har blivit lovade att år 5-6 ska flyttas tillbaka till Kvarnbacka, Welandersborgs och Laxne skolan igen - vi får se hur det blir med den saken!
Hm...som sagt vi tyckte olika i sakfrågan då och hur det blir med de röd/gröna i majoritet i BoU denna mandatperiod återstår att se apropå skolorganisation!
Ett vallöfte är ett vallöfte!

Mitt nya sikte blir Socialnämnden!
Denna mandatperiod skall jag ha uppdraget som ordinarie ledamot för Centerpartiet och dessutom i opposition!
DET ska bli mycket spännande och en stor utmaning. Nu ger jag mig ut på okänd terräng till viss del och i vissa avseenden blir det en fördjupning av mina tidigare kunskaper inom området - kul ska det i alla fall bli!

Jag kommer säkert att få anledning att återkomma om uppdraget i socialnämnden! Tro mig!

På återseende!

// Alexandra


Vilken nämnd blir det?
Jag har fått frågan flera gånger efter valet - ska du fortsätta i Barn o Utbildnings nämnden eller...?

Ja, det är inte ännu klart vilken nämnd jag ska ingå i ännu. Det är både på gott och ont att arbeta under den nämnd som man är politiker i... Mest på gott faktiskt men nu har jag varit med i fyra år så...

Själv har jag önskat att få prova på en annan nämnd och få möjlighet att lära mig nya saker. BoU är fortfarande jätte roligt men jag måste bredda mig lite...

Vi får se var jag hamnar...det finns ett förslag men jag återkommer efter beslut!

Over and out
//Alexandra