Hitta sin egen balans

True that!Don't give up so easily
 
Jag får många frågor om Lilla O´s mående och hur det går för henne. Som ni vet har jag valt att berätta hur det är att vara förälder till ett barn som inte mår bra varje dag - vissa dagar fungerar bra, andra sämre. Men att veta exakt hur varje dag ser ut innan är en omöjlighet. Men genom att ha ett sätt att förhålla sig till sig själv och sitt mående så skapar det en bättre grund även långsiktigt.
 
För att min härliga O ska kunna må bättre krävs det vissa förutsättningar. Jag får till mig att lugn och ro (ingen stress eller hastiga förändringar) skapar positivitet i hennes liv. Likaså förutsägbarhet - att veta vad som skall hända, att veta och känna igen skapar lugn. Likaså att kroppen känner harmoni med lagom balans av träning och kosthållning. 
 
Genom att utesluta kolhydrater, socker och fett så upplevde O att livet kändes bättre. Det i kombination med gymbesök, löprundor, långpromenader med Happy, boxning och mycket vila skapade ett välbefinnande som inga mediciner eller psykologer kan komma i närheten av. 
 
Att ha fina vänner i sin närhet som förstår och stöttar är avgörande för hur dagen skall kännas. Att inte alltid känna efter utan köra eller dra sig undan kan också ge det kroppen och hjärnan behöver. 
 
En viktig faktor är kärlek och gemenskap - att känna harmoni med familjen. 
 
Att alltid prata om hur man mår skapar också tror jag, ett dåligt mående. Att alltid tänka på sig själv utifrån frågan "Hur mår jag idag?" gör att man lätt analyser och glömmer bort vem man faktiskt är. 
 
Finns inga självklarheter, finns inget recept eller facit och det finns ingen som kan veta eller säga till någon annan hur dene ska göra - var och en måste hitta sin balans! Det är inte lätt och det kräver oerhört mycket men balansen...den finns....
 
Kram
Alexandra
 
 
 
 
 

Kommentera här: