Bra kvinna reder sig själv

 
Tillbaka till mitt gamla talesätt - det jag hade som 20-åring när jag bodde ensam. Det håller i sig än idag. Skam den som ger sig! 
 
Jag blev påmind av flickorna för en tid sen hur de mindes en situation när vi bodde ensamna i en annan lägenhet här i Gnesta när de var yngre. Jag hade köpt ett barbord till vårt fina kök. Bordsskivan skulle monteras i väggen med skruvar och jag låg under bordet och skruvade medan flickorna höll i varsin ände. Det var en hård vägg och jag gav mig den på att jag skulle lyckas. Efter en kort stund (ivrig och otålig som jag är) hörde flickorna min frustration under bordet och såg hur upprörd jag blev av svårigheten att skriva fast bordet.
Till slut föreslog de lite försiktigt att jag skulle vänta tills Gus skulle komma, för då kunde han ju hjälpa mig. Jag hade blivit rasande och skrikit till tjejerna att jag aldrig i livet tänkte vänta på att en man skulle komma för att hjälpa mig. Jag var minsann en vuxen kvinna och kunde klara mig själv!!
Jag ville visa dem att man kan om man hjälps åt. Det behövs ingen man för att skriva ett bord för det kunde vi klara själva! Sagt och gjort!
Den ilskan gav kraft och en stund senare satt vi på varsin barstol vid vårt fina barbord som satt fast i väggen på kortänden, och jag var super nöjd!
Vad var det jag sa?
Bra kvinna reder sig själv!
 
Historien upprepade sig på jullovet! 
Jag fick för mig att jag skulle tapetsera mitt nya sovrum! Här skulle fixas och bli nytt och fint! Tapeterna hade jag haft sedan länge i förrådet och nu skulle de upp på väggen! Fram med rödvinet, tapeter, verktyg och Martin Stenmarck i högtalarna (och lite knäckebröd). Sen gick det som en dans. I alla fall tills jag kom till mönsterpassningen och att mäta våderna. Inget målarbord och ingen erfarenhet av tapetsering av en hel vägg, ensam! Men nu fick det bära eller brista. 
Tjejerna var hemma och en kompis till dem. De skrattade åt mig och sa att jag skulle sluta leka "duktig". Var det inte bättre att morfar kom och hjälpte mig? Eller Tomas? 
ALDRIG I LIVET!!! Jag skulle klara det själv. Jag behöver ingen hjälp av en karl!!
 
Jag tapetserade, mätte, låg på golvet och skar våder, limmade och klättrade upp och ner för stegen. Drog väl i mig några glas vin och jädrar så fint rummet blev, om jag får säga det själv! 
Nu står det där och lyser så fint varje gång jag kikar in. Jag kunde tapetsera! Själv!
 
Så - bra kvinna reder sig själv! Det har jag alltid sagt!
 
Kram
Alexandra
 

Kommentera här: